SKISCHOENEN

WINTERSPORT

SKIKLEDING

SKI’S

SKISCHOENEN

SNOWBOARDS

ONDERHOUD

SKISCHOENEN
De skischoen is een van de belangrijkste onderdelen van een ski-uitrusting. Niet alleen kan een slecht passende of knellende skischoen je wintersportplezier aardig vergallen, maar het verhoogt ook de kans op vervelende blessures of botbreuken. De laatste jaren hebben de topmerken fors geinvesteerd in de ontwikkeling van nieuwe materialen en systemen, waardoor de eigenschappen van skischoenen sterk verbeterd zijn. Toch bestaan er grote verschillen tussen de diverse merken en modellen skischoenen. Voor maximaal skiplezier is het belangrijk om je schoenkeuze goed af te stemmen op je skiniveau en persoonlijke voorkeuren.

Skischoenen hebben twee belangrijke functies:

  • Comfort, allereerst moet een skischoen comfortabel zijn. In de meeste gevallen heb je skischoenen al snel 6 tot 8 uur aan je voeten. Slecht passende of zelfs knellende schoenen kunnen je wintersportplezier behoorlijk vergallen. De pasvorm en kwaliteit van de binnenschoen zijn bepalend voor de mate van comfort.
  • Controle, een skischoen moet er ook voor zorgen dat de bewegingen van de ski effectief worden doorgegeven aan de ski. Voor een goede controle is het belangrijk dat de hiel maximaal gefixeerd wordt in de hak van de skischoen. De hiel mag beslist niet slippen!

Ook de stijfheid van de schoen is belangrijk: een stugge, stijve schoen reageert directer en geeft dus meer controle dan een minder stijve schoen. Het is belangrijk om de mate van controle en comfort goed af te stemmen op je persoonlijke voorkeuren of eisen.

 

Skischoenen op maat en bootfitting:
Wij hebben ons gespecialiseerd in het custom-made maken van uw skischoenen (bootfitten). Iedereen wil natuurlijk een aansluitend paar skischoenen met een hoog draagcomfort. Wij bieden de service om skischoenen op maat te maken en of pijnvrij. Het pasproces begint natuurlijk altijd met een uitgebreide voetmeting. Hierbij kunnen wij gebruik maken van een 3D scan waarbij alle waardes van de voet in kaart kunnen worden gebracht. Hiernaast proberen wij zo goed mogelijk naar uw lichaam en stand te kijken om zo een juiste beslissing te maken. Wij streven altijd naar een schoen die in de basis het beste bij een klant past. Soms zijn er dan nog aanpassingen nodig om de schoen perfect te maken. Dit kunnen kleine aanpassingen zijn maar soms moet het iets rigoureuzer aangepakt worden.

Hiervoor hebben wij meerdere methodes in huis zoals:

Head Liquit Fit:
Voor Skiërs met smalle enkels biedt de Head Liquid Fit skischoen een uitkomst. In de binnenschoen zijn speciale ruimtes gemaakt die kunnen worden geïnjecteerd met een vloeibare gel op basis van paraffine. Deze exacte aanpassing kan verschillende malen worden uitgevoerd aangezien het materiaal naar wens kan worden toegevoegd en verwijderd. Hierdoor kunnen we werken naar de ultieme hakfixatie. Dankzij de toepassing van Graphene in de buitenschaal is de schoen ultra licht wat veel draagcomfort met zich mee brengt. Hiernaast is de volledige buitenschaal Form Fit waardoor aanpassingen in de pasvorm kunnen worden gedaan zodat de schoen naar behoren aansluit.

Fischer vacuum zone fit:
Sluit uw skischoen goed aan maar zijn er enkele drukpunten? Door middel van de Zone Fit van Fischer kan dit verholpen worden. Door de skischoen lokaal te verwarmen kan de buitenschaal van de skischoen worden bewerkt. Hierdoor blijft de pasvorm van de schoen onveranderd en worden de pijn/drukpunten weggewerkt.

Fischer vacuum fit:
Fischer Vacuum Fit is een perfecte oplossing voor de skiër met een lastige voet. Doordat Fischer gebruik maakt van een gepatenteerd thermoplastisch vervormbaar kunststof kan de buitenschaal van de skischoen naar uw voet worden gevormd en op maat worden gemaakt. Allereerst worden uw voeten geanalyseerd met behulp van een 3D scan waarin alle waardes naar voren komen. Daarna start het maatproces van de skischoen. De buitenschaal wordt 10 tot 15 minuten in een oven geplaatst waarna wij de voet gaan afplakken op de plaatsten waar ruimte moet worden gecreëerd. Als de heating erop zit stapt u de schoen in en sluiten wij u aan op het Vacuum Station. Vervolgens wordt de schoen door middel van luchtdruk rondom de voet getrokken. Hierdoor wordt een ultieme pasvorm verkregen en kan u met een skischoen op maat gaan genieten van de wintersport.

Salomon Custom Shell:
Veel skischoenen van Salomon zijn voorzien van een Custom Shell buitenschaal. Dit thermoplastische materiaal kan gemakkelijk worden verhit en rondom de voet gedrukt. Hierdoor ontstaat een betere pasvorm en worden druk en pijnpunten verholpen. Met behulp van deze techniek kan een standaard Salomon schoen voor u op maat worden gemaakt.

Uitdrukken skischoenen en of frezen (bootfitting):
Skischoenen zijn het belangrijkste onderdeel van de uitrusting van een wintersporter. Je skischoenen spelen een essentiële rol in contact met de ski’s. Onze bootfitters zijn gespecialiseerd in het uitzoeken van de juiste skischoen. Indien nodig kan de buitenschaal van elke schoen worden veranderd. Door middel van verhitting en het plaatsten van metalen leesten kunnen druk, pijn en klempunten worden aangepast. Hierbij kun je onder andere denken aan het uitdrukken of uitslijpen/frezen van pijnlijke knokkels en het breder maken van de skischoen. Dit zijn echter processen die uitsluitend aan de pas komen wanneer de klant al heeft geskied aangezien in eerste instantie wordt gestreefd naar een passende skischoen vanaf de eerste fit.

Ook werken wij samen met Stadtmüller Orthopedie en Podologie om ervoor te kunnen zorgen dat een ieder pijn vrij kan skiën/ snowboarden.

Aankooptips skischoenen
Tips

  • Pas skischoenen altijd met de sokken aan, die je straks met het skiën ook draagt. Het verschil in dikte met normale sokken kan net genoeg zijn om straks op wintersport met knellende schoenen te zitten.
  • Een voet zet door de inspanning vaak wat op. Pas skischoenen dan ook liefst wat later op de dag, want ook dan is je voet wat opgezet.
  • Als je rechtop staat in een skischoen moet je de voorkant van de schoen net iets raken. Als je vervolgens in de skihouding gaat staan, wordt de hiel in de hak van de schoen geduwd, waardoor je voorin wel voldoende ruimte hebt.
  • De hiel moet volledig gefixeerd zijn en ook in de skihouding niet omhoog komen.
  • Hou skischoenen minimaal 20 minuten aan om te kijken of de schoen niet gaat knellen.

Maatvoering
Op veel skischoenen staan zogenaamde mondo point maten. Dit zijn cm maten van de voet. Omdat wij eigenlijk uitsluitend met voetanalyses werken, hebben wij uw maat altijd perfect in beeld! Nooit geen te grote of te kleine ski/snowboard schoenen meer!

Maattabel Dames
Mondo
23
23.5
24
24.5
25
25.5
26
26.5
27
 
 
Euro
36
37
37.5
38
39
40
41
41.5
42
 
 

 

Maattabel Heren
Mondo
26
26.5
27
27.5
28
28.5
29
29,5
30
31
32
Euro
41
41.5
42
42.5
43
44
45
46
46.5
48
49

 

Maattabel Junior
Mondo
16.5
17
17.5
18
18.5
19
20
20.5
21
21.5
22
Euro
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35

 

Zolen op maat
Heeft u last van dove voeten? branderig of snel verkrampt? 7 van de 10 mensen hebben problemen met hun voeten in de skischoen. Wij hebben het nieuwste systeem van Comformable om zolen volledig in de natuurlijke stand van uw voet te zetten. Met daarbij de juiste steun en stabiliteit die de voet nodig heeft. In de meeste gevallen neemt dit meer dan 90% van de klachten weg!

Kom gerust langs en laat u informeren door 1 van onze bekwame medewerkers!
Wij beschikken over het nieuwste apparatuur om uw schoenen volledig aan te passen op uw voet.

OPENINGSTIJDEN
Maandag 13.00 tot 18.00
Dinsdag 09.30 tot 18.00
Woensdag 09.30 tot 18.00
Donderdag 09.30 tot 18.00
Vrijdag 09.30 tot 21.00
Zaterdag 09.30 tot 17.00 

Kijk bij Contact voor de eerstkomende koopzondagen