OVER JAN BRALTEN

OVER JAN BRALTEN

ONZE WINKEL

ONZE SERVICE

WERKEN BIJ JAN BRALTEN

OVER JAN BRALTEN
Jan Bralten is al meer dan 75 jaar een begrip in de sportwereld. Een traditioneel familiebedrijf met een verhaal, vanaf het eerste uur gevestigd in Meppel maar met een verregaande regiofunctie. De winkel onderscheidt zich met een kwalitatief hoogwaardig assortiment, maar zeker ook door een persoonlijke en klantgerichte benadering. Zoals het een familiebedrijf betaamt! 

HISTORIE
Het verhaal begint in 1946, toen Jan Bralten Senior besloot om – naast fietsen – op 120 vierkante meter sportkleding en accessoires te gaan verkopen. In 1974 nam zoon Jan Bralten de winkel over met een ongeremde ambitie om de zaak naar een hoger niveau te tillen. Mét succes, kunnen we inmiddels zeggen. Talloze verbouwingen later staat er vandaag de dag een stijlvol pand met bijna 1000 m2 trendy winkelvloer vol toonaangevende merken. Niet voor niets is Jan Bralten uitgegroeid tot één van de meest toonaangevende sportzaken van Noord-Nederland. De derde generatie heeft zich inmiddels aangediend. Aan Jan Junior Bralten de eer om de stijgende lijn van het familiebedrijf voort te zetten. 

JAN BRALTEN ANNO 2018
Sport- en funshoppen onder één dak in hartje Meppel. Jan Junior Bralten begrijpt als geen ander dat mode en functie onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden en heeft daarop het gehele aanbod ingericht. Vanzelfsprekend kunt u terecht voor alledaagse sporten als voetbal, tennis, hockey, indoor en running, maar óók op het gebied van wintersport heeft de winkel een sterke naam opgebouwd. Geavanceerde apparatuur en een uitgebreide hardware collectie zorgen ervoor dat Jan Bralten Sport in Stijl voorop loopt. Met deskundige medewerkers die verstand van zaken hebben. Een kledingafdeling die met hoogwaardige merken als Goldbergh, Sportalm, Toni Sailer, SportAlm, Luhta en 8848 Altitude óók voorop loopt als het gaat om wintersportmode. 

JAN BRALTEN ANNO 2023
In 2020 heeft Jan Jr Bralten het roer omgegooid. De winkel van ruim 1000 m2 is opgesplitst in 2 winkels. Met in de Hoofdstraat een functionele sportzaak, samen met Vriend Sport in Meppel. Vriend Sport zal deze winkel runnen. Dit geeft Jan Jr Bralten de mogelijkheid om zich te specialiseren in wat hem echt aan het hart ligt: de wintersport! ’s Winters 700 m2 wintersport specialisatie in het centrum van Meppel.

Zomers zullen wij ons gaan specialiseren in wandelen. Een perfect afgestemde collectie wandelschoenen, accessoires en kleding met de juiste ‘know how’ van het personeel. Daarnaast staan wij al jaren bekend om onze grote collectie bad en beach kleding. Dus bent u op zoek naar een bikini, badpak, zwembroek of meer voor uw zomervakantie? Dan bent u bij ons op het juiste adres!

Aangevuld met de grootste collectie slippers en zomerartikelen om er op zomervakantie perfect bij te lopen!

Met gerenommeerde badmodemerken als Olympia, Ten Cate WOW,  Mila, Lisca, Protest en Shiwi heeft Jan Bralten zich door de jaren heen tevens ontwikkeld tot badmodespecialist. Bovendien is een belangrijke rol weggelegd voor lifestyle en casual, een segment dat tegenwoordig sterk overlapt met indoorsporten, badmode en zelfs met tennis. Merken als Luhta, Icepeak, Lyle&Scott, Goldbergh zijn immers nauwelijks nog weg te denken uit het hedendaagse straatbeeld.

Nieuwsgierig? Wees welkom en laat u vrijblijvend adviseren door enthousiaste en goed opgeleide medewerkers. De koffie staat voor u klaar. 

Graag tot ziens bij ons in de winkel. 

Met sportieve groet, 

Jan Bralten, Sport in stijl

OPENINGSTIJDEN
Maandag 13.00 tot 18.00
Dinsdag 09.30 tot 18.00
Woensdag 09.30 tot 18.00
Donderdag 09.30 tot 18.00
Vrijdag 09.30 tot 21.00
Zaterdag 09.30 tot 17.00 

Kijk bij Contact voor de eerstkomende koopzondagen