RACKETSPORT

ONZE SPORTEN

SPORT FASHION

VOETBAL

RACKETSPORT

BAD & BEACH

RUNNING

HOCKEY

FITNESS

OVERIGE SPORTEN

RACKETSPORT
Het aanbod van tennisrackets op de Nederlandse sportmarkt is enorm. Door de hoeveelheid modellen, verschillende bladformaten en hightech materialen en systemen wordt het kiezen van het juiste racket er niet makkelijker op.

Belangrijke eigenschappen van een tennisracket
Toch is het van groot belang om de keuze van een tennisracket goed af te stemmen op het spelniveau en rekening te houden met individuele omstandigheden. Goede afstemming zorgt niet alleen voor meer spelplezier, maar verkleint ook de kans op pijnlijke en vaak langdurige blessures. De belangrijke eigenschappen van een tennisracket hebben alles te maken met het bladformaat, het gewicht en de stijfheid.

Het bladformaat van tennisrackets is in 3 categorieën in te delen:

  • Midsize: 85 – 90 bsquare inch
  • Midplus: 95 – 102 square inch
  • Oversize: 102 – 115 square inch

Een groter blad resulteert in meer power en meer comfort, maar biedt minder controle. Een kleiner blad heeft minder power, maar geeft meer controle (vooral van belang voor de betere speler).

Gewicht
Door het gebruik van hightech materialen is het mogelijk om steeds lichtere rackets te maken. Toch is lichter niet altijd beter. Een lichter racket is makkelijker en sneller te hanteren, maar beschikt over wat minder power. Bij een mindere techniek maakt een lichter racket het makkelijker om nog te corrigeren. Een zwaarder racket geeft meer power en controle.

Stijfheid
Bij impact met een tennisbal buigt het frame. Door deze vervorming gaat energie verloren, wat ten koste gaat van de balsnelheid. Een stug racket heeft daardoor meer power dan een soepeler racket. Door de geringe vervorming is een stugger racket ook wat preciezer. Bij een soepeler racket is het balcontact iets langer, waardoor het racket meer gevoel heeft.

De merken tennisrackets die wij verkopen zijn: Wilson, Dunlop, Head, ProKennex, Prince, Tecnifibre en Babolat.

OPENINGSTIJDEN
Maandag 13.00 tot 18.00
Dinsdag 09.30 tot 18.00
Woensdag 09.30 tot 18.00
Donderdag 09.30 tot 18.00
Vrijdag 09.30 tot 21.00
Zaterdag 09.30 tot 17.00 

Kijk bij Contact voor de eerstkomende koopzondagen