Voetbal Voetbal Hockey Hockey Fitness Fitness Running Running Tennis Tennis Bad & Beach Lifestyle fashion Lifestyle fashion Wintersport Wintersport

Berg Wandelschoenen

Jan Bralten Intersport is groots in outdoor/wandel schoenen. Merken die te vinden zijn in het assortiment zijn onder andere Lowa, Meindl, McKinley, Salomon, New Balance, Merrell, Hi-tec en Teva.

Het personeel van Jan Bralten Intersport is gespecialiseerd in het geven van een persoonlijk advies. Dit kan het gehele jaar door voor zowel trekking, nordic walking, walking etc.

Wandelschoenen zijn over het algemeen laag en soepel. Bergschoenen zijn hoger en stugger, dat is omdat je in de bergen moet klimmen en dalen. Een hogere en stuggere schoen geeft meer grip, stabiliteit en comfort. Berg-wandelschoenen zijn over het algemeen gemaakt van leer of cordura. Dit kan vaak ook in combinatie met Gore-Tex. De zolen hebben vaak een grof profiel. De meest slijtvaste zool met de meeste grip is een Vibram zool. Berg-wandelschoenen zijn in verschillende catogorien in te delen.

  • A: Lichte, soepele en over het algemeen lage wandelschoen.
  • B: Stuggere en meestal half hoge berg-wandelschoen.
  • C: Stugge half hoge of hoge bergschoen.
  • D: Alpine schoen erg stug en geschikt voor stijgijzers.

Voor optimaal comfort raden wij een naadloze, anatomische wandelsokken aan. Jan Bralten Intersport heeft een ruim assortiment van Falke en Mckinley.

Ons assortiment